Tweede spoor

Soms lukt het een werknemer niet om terug te keren naar het eigen werk of is er geen aangepast werk mogelijk bij de eigen werkgever. Een nieuwe baan bij een andere werkgever is dan een mooie optie. Bij het re-integratietraject Tweede spoor wordt er gekeken naar passend, nieuw werk voor de werknemer bij een nieuwe organisatie.

Het re-integratietraject Tweede spoor vindt plaats in het begin van een nieuw werkleven. Er is bij dit re-integratietraject aandacht voor gesprekken over vaardigheden, zoekrichting en de persoonlijke kwaliteiten van de werknemer. Samen met onze adviseur gaat de werknemer op zoek naar antwoorden op vragen als: waar liggen de kansen? Welke vacatures zijn? Passen ze bij mijn werkervaring? Is er nieuwe ervaring nodig? Samen wordt er op zoek gegaan naar een nieuw begin.

Er is in het re-integratietraject Tweede spoor ook aandacht voor sollicitatievaardigheden, het opstellen van een CV, brieven schrijven en voeren van gesprekken. Bij Work to Work kan dit geoefend worden met acteurs en rollenspellen. Hierbij staat ook de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker centraal.

Soms is een werkervaringsplaats ook een mogelijkheid om werkervaring op te doen. Een werkervaringsplaats helpt om buiten de kaders te kijken en biedt de mogelijkheid om te kijken of dit werk iets voor de werknemer is. Work to Work werkt samen met gemeenten en andere instellingen om ervaringsplaatsen te vinden voor de medewerker.

De kundige adviseurs van re-integratiebureau Work to Work helpen u graag verder om het re-integratietraject Tweede spoor vorm te geven en de nodige persoonlijke begeleiding te bieden. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Interesse of meer informatie over het re-integratietraject Tweede spoor?

Wij staan voor u klaar! Neem contact op via 045-5248286 of stuur een mail naar info@worktowork.nlĀ